Möjligheterna finns

Möjligheterna finns - om hjälp för barn med läs- och skrivsvårigheter och andra inlärningsproblem

Varför har en del barn så svårt för att lära sig läsa, skriva och/eller stava? Varför är en del barn så okoncentrerade? Det är många som undrar och orsakerna kan vara flera. Men några av dem kan vara brister i barnets utveckling av hörseln, synen, balansen eller kvarvarande foster- eller spädbarnsreflexer.
Om orsakerna och hur barn med olika former av inlärningssvårigheter och/eller koncentrationssvårigheter har blivit hjälpta, handlar den här boken. Författaren Birgitta Sohlman har utgått från verkligheten genom att intervjua föräldrar, deras barn och en av dem som hjälpt dem, Håkan Carlsson på Sensomotoriskt Centrum i Mjölby. Hon varvar intervjuerna med fakta, exempel på träningsprogram, forskning och debatt.
"Det är en rasande viktig bok som måste bli känd hos föräldrar, personal på förskola, skola och barnhälsovård - och kanske alldeles särskilt bland politiker som anvisar resurser till barn med särskilda behov." Det säger AnnBritt Grünewald som skrivit bokens förord.

Birgitta Sohlman är TV-producent och undersökande, forskande journalist med stort engagemang för barn med olika former av inlärningssvårigheter.

Nedsatt pris: 160 kr. (Ca-pris 198 kr) Frakt tillkommer. Eftersom företaget är nedlagt sker försäljning privat i den mån restlager finns.
Beställ genom att sända oss en e-post med: dina önskemål, namn, adress,
telefonnummer, e-postadress samt eventuell fakturaadress och referensnummer.
E-postadress: lena @ sama.se